Opleiding tot Particulier onderzoeker

Voordat u als particulier onderzoeker mag gaan werken, dient u in het bezit te zijn van het Diploma Particulier Onderzoeker van de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties. Met dit wettelijk erkende diploma op zak kunt u gaan werken bij een door het ministerie van Veiligheid en Justitie erkend recherchebureau. Sinds de invoering van dit diploma in 1997, heeft MINERVA al honderden kandidaten opgeleid. De opleiding van MINERVA wordt aanbevolen door de Vereniging van Particuliere Beveiligingsorganisaties (VPB).

De opleiding bestaat uit drie modules.

Wijze van studeren

Afhankelijk van de voor u meest geschikte manier van studeren, kunt u kiezen uit afstandsonderwijs (thuisstudie) of contactonderwijs (klassikaal). Beide onderwijsvormen worden ondersteund door onze elektronische leerweg. (Its learning)

Afstandsonderwijs
Kiest u voor afstandsonderwijs, dan bepaalt u zelf wanneer u de opleiding start, wanneer u studeert en in welk tempo u wilt studeren. Beschikt u over voldoende achtergrondkennis, dan kunt u de opleiding ook als zelfstudiepakket aanvragen. U ontvangt dan alleen het lesmateriaal en een inlogcode van de elektronische leerweg. Er vindt geen begeleiding plaats.

Contactonderwijs
Kiest u voor contactonderwijs, dan staat de start- en examendatum vast, gaat u acht zaterdagen van 9.00 - 15.30 uur naar school en komt u in contact met medestudenten. De totale opleidingsduur is ca. 3-4 maanden. Tijdens de eerste 6 lessen komen de modules Basiskennis en Wettelijke kaders aan bod, de laatste 2 lessen worden besteed aan de module Onderzoek & rapportage.

Praktijktrainingen

Heeft u nog geen of onvoldoende praktijkervaring, schrijf dan ook in voor de aanvullende praktijktrainingen: Rechercheren in open bronnen Observatietechniek Interviewtechniek Aanpak woonfraude Wilt u meer informatie ontvangen over de opleiding Particulier Onderzoeker of één van onze andere opleidingen of trainingen, vraag dan nu onze studiegids aan.

Minerva studiegids aanvragen

 

 
goto E-Smart.nlgoto Beheren